Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Φαρφάλες με αρακά και γλυκιά σάλτσα ντομάτας
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
1 πακέτο φαρφάλες
150 γραμμάρια βρασμένος αρακάς
20 ώριμες ντομάτες cherry (κομμένες στη μέση)
2 κουταλιές Βιτάμ soft
Μέλι
Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές Βιτάμ soft (για τα ζυμαρικά)
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ή δυόσμος (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Execution
Βράζουμε τα ζυμαρικά με αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά (αλ-ντέντε). Τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο κρύο νερό και τα αναμειγνύουμε με το Βιτάμ soft.
Στην ίδια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε το μέλι, το ξύσμα λεμόνι και τη βανίλια να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το Βιτάμ με τα ντοματίνια και τα αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Προσθέτουμε τον αρακά και τον αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με το δυόσμο ή το βασιλικό και σερβίρουμε.