use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Ζυμαρικά

Φαρφάλες με αρακά και γλυκιά σάλτσα ντομάτας

  • Μερίδες 4
recipe image Φαρφάλες με αρακά και γλυκιά σάλτσα ντομάτας
Ingredients
  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 150 γραμμάρια βρασμένος αρακάς
  • 20 ώριμες ντομάτες cherry (κομμένες στη μέση)
  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft
  • Μέλι
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft (για τα ζυμαρικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ή δυόσμος (για το πασπάλισμα)
Execution
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά με αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά (αλ-ντέντε). Τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο κρύο νερό και τα αναμειγνύουμε με το Βιτάμ soft.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε το μέλι, το ξύσμα λεμόνι και τη βανίλια να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το Βιτάμ με τα ντοματίνια και τα αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Προσθέτουμε τον αρακά και τον αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με το δυόσμο ή το βασιλικό και σερβίρουμε.