use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πασχαλινά Κουλουράκια

Δες εδώ συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια με Βιτάμ. Για πεντανόστιμες, εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
  • 1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
  • Μερίδες60
recipe image Πασχαλινά Κουλουράκια

Υλικά

  • 125g Βιταμ soft
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (περίπου 150g)
  • 1 κ.σ. Μέλι
  • 1 αυγό και 1 κρόκος
  • ½ κ.γ. Μαστίχα
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 650g αλεύρι γοχ
  • 1,5 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.σ. Νερό
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη άχνη

      Εκτέλεση

      1. Βάζουμε σε ένα μπολ: 1 κ.σ. Βιταμ soft σε θερμοκρασία δωματίου, ½ κούπα ζάχαρη, 1 κ.σ. Μέλι, 1 αυγό και τα ανακατεύουμε με το σύρμα
      2. Προσθέτουμε στο μπολ ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι και αναδεύουμε
      3. Σπάμε στο γουδί ½ κ.γ. Μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με 650g αλεύρι, 1,5 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ, ½ κ.γ. Αλάτι και ανακατεύουμε
      4. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφύξει η ζύμη μας
      5. Χρησιμοποιούμε ένα μικρό μπολάκι ή ποτηράκι σαν μεζούρα ζύμης για να βγούν τα κουλουράκια μας ομοιόμορφα
      6. Ρολάρουμε και πατάμε το κάθε ζυμαράκι και τα βάζουμε ένα-ένα στην λαμαρίνα
      7. Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη, τον κρόκο από ένα αυγό και 1 κ.σ. Νερό, τα ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια μας
      8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο για περίπου 20 λεπτά