Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπούτι αρνιού ψημένο στη λαδόκολλα και ταμπουλέ με κινόα

  • Χρόνος Μαγειρέματος3 ώρα 0 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες6
recipe image Μπούτι αρνιού ψημένο στη λαδόκολλα και ταμπουλέ με κινόα

Υλικά

  • 200 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο
  • 50 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μπούτι αρνιού βάρους 1,5 κιλό περίπου
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμος, αποξηραμένος
  • 300 γραμμάρια κινόα λευκή
  • 500 ml νερό
  • 200 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 100 γραμμάρια αρακάς κατεψυγμένος
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο
  • 1 αγγούρι
  • 3 ντομάτες
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για το αρνί, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το Βιτάμ με βούτυρο, τη Βιτάμ Cremefine, το δεντρολίβανο, το θυμάρι μαζί με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το Βιτάμ και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους τα υπόλοιπα υλικά. Προσέχουμε να μη βράσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Μαρινάρουμε το μπούτι αρνιού με το αλάτι, το πιπέρι και τον ξερό δυόσμο και το τοποθετούμε πάνω σε 2 λαδόκολλες. Περιχύνουμε με το λιωμένο Βιτάμ μαζί με τα υλικά του και κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για περίπου 2,5 ώρες.
  3. Για το ταμπουλέ, ξεπλένουμε την κινόα. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη Βιτάμ Cremefine, το Βιτάμ με βούτυρο και λίγο αλάτι και το βάζουμε να βράσει μαζί με τον αρακά. Μόλις βράσει, προσθέτουμε την κινόα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Αδειάζουμε σε ταψί και την απλώνουμε να κρυώσει.
  4. Πλένουμε, αφαιρούμε τα σπόρια από το αγγούρι και τις ντομάτες και τα κόβουμε σε καρεδάκια. Ανακατεύουμε με την κινόα και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.