Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα
Χρόνος Μαγειρέματος20 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 20

Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
- 1 μέτριο αυγό
- 120 ml φρέσκο γάλα
- 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
- 1/3 πακέτο Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κλωναράκι βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
- 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
- 180 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 50 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και, στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και κόβουμε μικρούς δίσκους στο χαρτί.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την κρέμα της αρεσκείας μας, ανακατεύοντας στο μίξερ πολύ καλά τα υλικά.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κολλάμε τα μπισκότα μεταξύ τους ανά δύο.