Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μπισκότα λεβάντας
Μερίδες20
Υλικά
Ingredients
80 γραμμάρια ζάχαρη με άρωμα λεβάντας
1 πρέζα αλάτι
60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
30 γραμμάρια λευκό κρασί γλυκό
130 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη λεβάντα
Εκτέλεση
Execution
Βάζουμε σε ένα βάζο απλή ζάχαρη και ρίχουμε 4 κλωνάρια λεβάντας. Αφήνουμε το βάζο κλειστό για 10 ημέρες. Μετά, η ζάχαρη με άρωμα λεβάντας είναι έτοιμη για χρήση.
Στο μίξερ ανακατεύουμε στα γρήγορα το Βιτάμ με τη ζάχαρη.
Σταματάμε το χτύπημα και, με το χέρι, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C.