Μπισκότα λεβάντας
Μερίδες20

Υλικά
Ingredients
- 80 γραμμάρια ζάχαρη με άρωμα λεβάντας
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 30 γραμμάρια λευκό κρασί γλυκό
- 130 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη λεβάντα
Εκτέλεση
Execution
- Βάζουμε σε ένα βάζο απλή ζάχαρη και ρίχουμε 4 κλωνάρια λεβάντας. Αφήνουμε το βάζο κλειστό για 10 ημέρες. Μετά, η ζάχαρη με άρωμα λεβάντας είναι έτοιμη για χρήση.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε στα γρήγορα το Βιτάμ με τη ζάχαρη.
- Σταματάμε το χτύπημα και, με το χέρι, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C.
- Διακοσμούμε με φρέσκια τριμμένη λεβάντα.
