use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Μπακλαβαδάκια

  • Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
  • Μερίδες 30
recipe image Μπακλαβαδάκια
Ingredients
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμάρια καρυδόψιχα
  • 500 γραμμάρια φιστίκι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 300 ml ελαιόλαδο
Υλικά για το σιρόπι
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 λεμονόφλουδα
Execution
  1. Λιώνουμε το 1/4 του Βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  2. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, το φιστίκι, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας, το αλείφουμε με Βιτάμ και τοποθετούμε στην άκρη 3-4 κουταλιές από το μείγμα, τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί.
  4. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τα υλικά. Έπειτα, με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τα ρολά σε μικρά μπακλαβαδάκια. Ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο Βιτάμ και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
  5. Ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά στους 165°C στο χαμηλότερο ράφι και αφήνουμε το μπακλαβά να κρυώσει για 4-5 ώρες.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Με το καυτό σιρόπι σιροπιάζουμε τα μπακλαβαδάκια. Αφήνουμε 12 ώρες, για να απορροφήθει καλά το σιρόπι.