use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μελομακάρονα

Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για γιορτινά ζουμερά Μελομακάρονα. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ
  • 50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες20
recipe image Μελομακάρονα

Υλικά

  • 1200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γραμμάρια χυμό από πορτοκάλια
  • 500 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αμμωνία
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 500 γραμμάρια νερό
  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • Φλούδες από 2 πορτοκάλια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 110 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
  • Μέλι για το σερβίρισμα
  • Καρύδια για το σερβίρισμα

      Εκτέλεση

      1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιών και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
      2. Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
      3. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το Βιτάμ, τον χυμό, τα μπαχαρικά, τη σόδα, την αμμωνία και την άχνη. Ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί.
      4. Ανακατεύουμε πάλι απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
      5. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τρυπάμε ίσα ίσα από τη μια πλευρά με ένα πιρούνι.
      6. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο, τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα «κολυμπάμε» για 1 λεπτό περίπου.
      7. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια σχάρα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει με μέλι και καρύδια χοντροκομμένα. Από πάνω ρίχνουμε πάλι λίγο μέλι και καρύδια.