Μελομακάρονα
Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για γιορτινά ζουμερά Μελομακάρονα. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- Μερίδες20
Υλικά
- 1200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 γραμμάρια χυμό από πορτοκάλια
- 500 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
- 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αμμωνία
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 500 γραμμάρια νερό
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- Φλούδες από 2 πορτοκάλια
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 110 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
- Μέλι για το σερβίρισμα
- Καρύδια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιών και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το Βιτάμ, τον χυμό, τα μπαχαρικά, τη σόδα, την αμμωνία και την άχνη. Ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί.
- Ανακατεύουμε πάλι απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τρυπάμε ίσα ίσα από τη μια πλευρά με ένα πιρούνι.
- Τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο, τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα «κολυμπάμε» για 1 λεπτό περίπου.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια σχάρα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει με μέλι και καρύδια χοντροκομμένα. Από πάνω ρίχνουμε πάλι λίγο μέλι και καρύδια.