Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Λαζάνια με λαχανικά

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες6
recipe image Λαζάνια με λαχανικά

Υλικά

  • 1 κιλό λαζάνια
  • 3 μελιτζάνες «τσακώνικες» κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 3 σπόροι μπαχάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός ή pesto βασιλικού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτός
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα λαζάνια, προσέχοντας να μη σπάσουν. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 60 γραμμάρια Βιτάμ μαζί με τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με 200 ml νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
  3. Σε ένα ταψάκι μέτριο αλείφουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και στρώνουμε τα λαζάνια, μέχρι να καλύψουν την επιφάνειά του. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα, απλώνουμε τη γέμιση των λαχανικών και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα ακόμα. Τέλος, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και ρίχνουμε όση παρμεζάνα μας έχει περισσέψει.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.