Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Γαλέτα
  • 100 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα ή χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 1 κύβος ζωμός βοδινού
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Bράζουμε το ρύζι με το ζωμό βοδινού και το σουρώνουμε. Χτυπάμε ελαφρώς τα δύο αυγά και τα αναμειγνύουμε με το ρύζι.
  2. Βράζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε μία κουταλιά ρύζι στην παλάμη μας, το απλώνουμε, βάζουμε από πάνω λίγο από το μείγμα γαρίδας, το σκεπάζουμε με άλλη μία κουταλιά ρύζι και πλάθουμε τις κροκέτες, έτσι ώστε το μείγμα της γαρίδας να μη φαίνεται καθόλου.
  4. «Ρολλάρουμε» προσεκτικά τις κροκέτες ρυζιού στη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, ώσπου να ξανθύνουν.
  5. Τέλος, βγάζουμε τις κροκέτες ρυζιού σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.