use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι

Υλικά

Ingredients
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Γαλέτα
  • 100 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα ή χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 1 κύβος ζωμός βοδινού

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Bράζουμε το ρύζι με το ζωμό βοδινού και το σουρώνουμε. Χτυπάμε ελαφρώς τα δύο αυγά και τα αναμειγνύουμε με το ρύζι.
      2. Βράζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
      3. Βάζουμε μία κουταλιά ρύζι στην παλάμη μας, το απλώνουμε, βάζουμε από πάνω λίγο από το μείγμα γαρίδας, το σκεπάζουμε με άλλη μία κουταλιά ρύζι και πλάθουμε τις κροκέτες, έτσι ώστε το μείγμα της γαρίδας να μη φαίνεται καθόλου.
      4. «Ρολλάρουμε» προσεκτικά τις κροκέτες ρυζιού στη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, ώσπου να ξανθύνουν.
      5. Τέλος, βγάζουμε τις κροκέτες ρυζιού σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.