use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κρεατόπιτα με αρνάκι

  • Μερίδες10
recipe image Κρεατόπιτα με αρνάκι

Υλικά

Ingredients
  • 400 γραμμάρια αρνάκι ψητό (που έχει περισσέψει)
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αλεσμένη κανέλα
  • 300 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Ψιλοκόβουμε το αρνάκι που έχει περισσέψει, το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε με Βιτάμ Culinesse.
      2. Προσθέτουμε την κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
      3. Σβήνουμε με το κρασί, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
      4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με τα κίτρινα τυριά, το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά και τα αυγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει το μείγμα μία ζύμη.
      5. Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με Βιτάμ Culinesse και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα ένα φύλλο σφολιάτας.
      6. Ρίχνουμε τη ζύμη επάνω από το φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε από πάνω με άλλο ένα φύλλο.
      7. Αλείφουμε με λίγο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200°C.