Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες20
recipe image Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Υλικά

  • 500 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1200 γραμμάρια αλεύρι
  • 20 γραμμάρια μαύρο ρούμι
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια για την επικάλυψη
  • 1 συσκευασία Βιτάμ Cremefine με 30% λιπαρά (250ml)για την επικάλυψη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να μαλακώσουν, προσθέτουμε τη βανίλια και σταματάμε το χτύπημα.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το κακάο, το αλάτι, το ρίχνουμε στο μείγμα Βιτάμ και άχνης και δουλεύουμε απαλά με το χέρι τη ζύμη. Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλάθουμε κουραμπιέδες μικρούς και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τους βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, καθώς ετοιμάζουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη.
  4. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την  κρέμα Βιτάμ και όταν αρχίσει να φουσκώνει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  5. Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία του γλάσου, καθώς δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 300 βαθμούς πριν γλασάρουμε τους κουραμπιέδες.
  6. Αφού καλύψουμε τους κουραμπιέδες με τη σοκολάτα, τους αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.