Κρέας
Κοτόπουλο φιλέτο με πατάτες φούρνου και ντομάτα
Μερίδες 5

Ingredients
- 500 γραμμάρια πατάτες φούρνου (κομμένες σε λεπτές φέτες)
- Πάπρικα
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- 4 μεγάλες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο μαρούλι
- 400 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1/2 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη
- 6 κουταλιές λιαστή σάλτσα ντομάτας
Execution
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και προσθέτουμε 1/2 κουταλιά πάπρικα, 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse. Απλώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα και ψήνουμε στο ανώτερο επίπεδο του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζουμε τις πατάτες, τακτικά, με ένα κουτάλι, για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Στο μεταξύ, πλένουμε τις ντομάτες και τις σταυρώνουμε στην κορυφή, και τις τοποθετείτε σε ταψί. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο Βιτάμ Culinesse, και τις βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο, κάτω από τις πατάτες, για 20 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαρούλι. Στη συνέχεια, κόβουμε το στήθος κοτόπουλο στα δύο (2 εκατοστά) και το πασπαλίζετε με 1 κουταλάκι πάπρικα, 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα μεγάλο ζεστό τηγάνι και, στη συνέχεια, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε φέτες, τη μία δίπλα στην άλλη. Τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μπολ με τη σάλτσα λιαστής ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το κοτόπουλο, τις ντομάτες και τις πατάτες σε 4 πιάτα. Σερβίρουμε με σαλάτα στο πλάι.

