Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπουλο μπουκιές σε πίτες με αρωματικά και σάλτσα μπεαρνέζ

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Κοτόπουλο μπουκιές σε πίτες με αρωματικά και σάλτσα μπεαρνέζ

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε φέτες, χωρίς πέτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 4 αραβικές πίτες μέτριες
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει πολύ καλά.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να το κρατήσουμε ζουμερό (5 λεπτά είναι αρκετά). Σβήνουμε με το λεμόνι, κρατάμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ζεσταίνουμε στο τηγάνι τις αραβικές πίτες.
  3. Για τη σάλτσα, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξίδι, το μισό εστραγκόν, το νερό, το κρεμμύδι και το πιπέρι, μέχρι να μειωθεί το υγρό και να μας μείνουν 1-2 κουταλιές. Στραγγίζουμε το υγρό. Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε το ξίδι με τους κρόκους των αυγών σε σύρμα. Σιγά-σιγά προσθέτουμε σε κομματάκια τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι η σάλτσα μας να γίνει λεία και γυαλιστερή. Στο τέλος, προσθέτουμε και το υπόλοιπο εστραγκόν.
  4. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πίτες και τη σάλτσα σε μπολάκι.