use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπουλο λεμονάτο με πλιγούρι και ελιές

  • Μερίδες6
recipe image Κοτόπουλο λεμονάτο με πλιγούρι και ελιές

Υλικά

Ingredients
  • 1 μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Μερικές πράσινες ελιές ξαλμυρισμένες (χωρίς κουκούτσι)
  • 1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Λίγος αλεσμένος κόλιανδρος
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 300 γραμμάρια πλιγούρι
  • 400 ml ζωμός κοτόπουλου καυτός
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
      2. Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
      3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και, όταν μαραθούν, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το ξύσμα λεμονιού και το κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί  και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και αρκετό νερό, για να σκεπαστεί το κοτόπουλο.
      4. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε  να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα του. Προσθέτουμε τις ελιές τα τελευταία 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα.
      5. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το πλιγούρι: το μουλιάζουμε στον καυτό ζωμό για 30 περίπου λεπτά. Το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το ζωμό, ανακατεύοντας συχνά.
      6. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγο πλιγούρι και, από πάνω, σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις ελιές και τη σάλτσα του. Πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με μαϊντανό.