Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Κοτόπουλο λεμονάτο με πλιγούρι και ελιές
Μερίδες6
Υλικά
Ingredients
1 μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Μερικές πράσινες ελιές ξαλμυρισμένες (χωρίς κουκούτσι)
Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και, όταν μαραθούν, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το ξύσμα λεμονιού και το κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και αρκετό νερό, για να σκεπαστεί το κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα του. Προσθέτουμε τις ελιές τα τελευταία 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το πλιγούρι: το μουλιάζουμε στον καυτό ζωμό για 30 περίπου λεπτά. Το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το ζωμό, ανακατεύοντας συχνά.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγο πλιγούρι και, από πάνω, σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις ελιές και τη σάλτσα του. Πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με μαϊντανό.