Κρέας
Κοτόπουλο λεμονάτο με πλιγούρι και ελιές
Μερίδες 6

Ingredients
- 1 μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Μερικές πράσινες ελιές ξαλμυρισμένες (χωρίς κουκούτσι)
- 1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
- Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
- 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- Λίγος αλεσμένος κόλιανδρος
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 300 γραμμάρια πλιγούρι
- 400 ml ζωμός κοτόπουλου καυτός
- 1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Execution
- Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και, όταν μαραθούν, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το ξύσμα λεμονιού και το κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και αρκετό νερό, για να σκεπαστεί το κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα του. Προσθέτουμε τις ελιές τα τελευταία 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το πλιγούρι: το μουλιάζουμε στον καυτό ζωμό για 30 περίπου λεπτά. Το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το ζωμό, ανακατεύοντας συχνά.
- Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγο πλιγούρι και, από πάνω, σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις ελιές και τη σάλτσα του. Πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με μαϊντανό.

