Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 30 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες6
recipe image Κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 5 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Νερό (αν χρειαστεί)
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε τέταρτα
  • 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για το άλειμμα)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για το χωριάτικο φύλλο, ενσωματώνουμε το αλεύρι με το Βιτάμ κλασικό σε ένα μίξερ με τον γάντζο ή στο χέρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Εάν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  2. Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά 2 περίπου λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για ακόμη 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι και συνεχίζουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε τη Βιτάμ Cremefine και αφήνουμε να βράσει για 5 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά, τη γραβιέρα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Ανοίγουμε ένα φύλλο, με τη βοήθεια ενός πλάστη, και το απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ. Αδειάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε με άλλο ένα φύλλο. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και τρυπάμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 40 περίπου λεπτά.