Θαλασσινά
Κολοκυθάκια αυγολέμονο με γαρίδες
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
Μερίδες 8

Ingredients
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών
- Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
- 800 γραμμάρια γαρίδες (χωρίς κέλυφος)
- 1 κουταλάκι φρέσκος άνηθος
- 1 1/2 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 αυγά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί φέτα
Execution
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε από την ψίχα τους. Πλένουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με τη μισή ποσότητα Βιτάμ. Προσθέτουμε τις γαρίδες (τις σοτάρουμε και αυτές), αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, τη φέτα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, τον κύβο και το υπόλοιπο Βιτάμ. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
- Για το αυγολέμονο, χτυπάμε 2 αυγά με το χυμό ενός λεμονιού. Ρίχνουμε στο μείγμα, σταδιακά, λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας, για να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την αφήνουμε 1 λεπτό στη φωτιά, την αποσύρουμε και την κουνάμε δυνατά. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο ή το βάζουμε σε σαλτσιέρα.

