Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κις λοραίν με σπανάκι

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Κις λοραίν με σπανάκι

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι χονδροκομμένο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Αλάτι
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 ποτήρι φρέσκος άνηθος
  • 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ψιλοτριμμένος, φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 1 ποτήρι τριμμένη φέτα
  • 1 πακέτο Βιτάμ soft (κομμένο σε κύβους)
  • 5 κρόκοι αυγών
  • Νερό
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Γραβιέρα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν με το Βιτάμ Culinesse και προσθέτουμε το σπανάκι, για να σοταριστεί για 10 λεπτά.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα με το γάλα, τη φέτα και τη γραβιέρα, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε το αλεύρι, το Βιτάμ, τους κρόκους και το νερό, όσο πάρει, μέχρις ότου να γίνει η ζύμη ομοιογενής. Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
  4. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο 1/2 εκατοστών και το στρώνουμε σε ταψάκι στρογγυλό. Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και την βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο. Βάζουμε επάνω στη ζύμη το μείγμα με το σπανάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.