use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Λαχανικά

Κις λοραίν με σπανάκι

  • Μερίδες 10
recipe image Κις λοραίν με σπανάκι
Ingredients
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι χονδροκομμένο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Αλάτι
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 ποτήρι φρέσκος άνηθος
  • 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ψιλοτριμμένος, φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 1 ποτήρι τριμμένη φέτα
  • 1 πακέτο Βιτάμ soft (κομμένο σε κύβους)
  • 5 κρόκοι αυγών
  • Νερό
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Γραβιέρα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Execution
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν με το Βιτάμ Culinesse και προσθέτουμε το σπανάκι, για να σοταριστεί για 10 λεπτά.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα με το γάλα, τη φέτα και τη γραβιέρα, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε το αλεύρι, το Βιτάμ, τους κρόκους και το νερό, όσο πάρει, μέχρις ότου να γίνει η ζύμη ομοιογενής. Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
  4. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο 1/2 εκατοστών και το στρώνουμε σε ταψάκι στρογγυλό. Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και την βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο. Βάζουμε επάνω στη ζύμη το μείγμα με το σπανάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.