Λαχανικά
Κις λοραίν με σπανάκι
Μερίδες 10

Ingredients
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι χονδροκομμένο
- 1 ποτήρι γάλα
- Αλάτι
- 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- 1 ποτήρι φρέσκος άνηθος
- 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά ψιλοτριμμένος, φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
- 1 ποτήρι τριμμένη φέτα
- 1 πακέτο Βιτάμ soft (κομμένο σε κύβους)
- 5 κρόκοι αυγών
- Νερό
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Γραβιέρα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Execution
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν με το Βιτάμ Culinesse και προσθέτουμε το σπανάκι, για να σοταριστεί για 10 λεπτά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα με το γάλα, τη φέτα και τη γραβιέρα, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε το αλεύρι, το Βιτάμ, τους κρόκους και το νερό, όσο πάρει, μέχρις ότου να γίνει η ζύμη ομοιογενής. Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο 1/2 εκατοστών και το στρώνουμε σε ταψάκι στρογγυλό. Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και την βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο. Βάζουμε επάνω στη ζύμη το μείγμα με το σπανάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

