use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χριστουγεννιάτικος Σοκολατένιος Κορμός

Στο site του Βιτάμ θα βρεις λαχταριστή συνταγή για Χριστουγεννιάτικο Κορμό Σοκολάτας. Για πεντανόστιμα γιορτινά γλυκά και φαγητά βάλε Βιτάμ.
  • Μερίδες6
recipe image Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Υλικά

Για το Παντεσπάνι
  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3 μεγάλα αυγά ολόκληρα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για την Κρέμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 20 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3 κ.σ κακάο
  • 1 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 40 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα
Για την Διακόσμηση
  • Μπόλικη ζάχαρη άχνη
  • Μερικά φραμπουάζ ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας

      Εκτέλεση

      Για τον Κορμό Σοκολάτα
      1. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε λίγη λίγη την μαρέγκα στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα ή ταψί και την αλείφουμε με Βιτάμ. Αδειάζουμε το μίγμα στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C βαθμούς για 7-9 λεπτά περίπου. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το πασπαλίζουμε με κακάο και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
      2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κακάο και την άχνη και λιώνουμε την κουβερτούρα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί. Αναμιγνύουμε τα δυο μίγματα, ανακατεύοντας με το μίξερ. Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε τα φουντούκια και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το διακοσμούμε με φρούτα.