Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 6
recipe image Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Υλικά

  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3 μεγάλα αυγά ολόκληρα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 20 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3 κ.σ κακάο
  • 1 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 40 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα
  • Μπόλικη ζάχαρη άχνη
  • Μερικά φραμπουάζ ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε λίγη λίγη την μαρέγκα στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα ή ταψί και την αλείφουμε με Βιτάμ. Αδειάζουμε το μίγμα στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C βαθμούς για 7-9 λεπτά περίπου. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το πασπαλίζουμε με κακάο και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κακάο και την άχνη και λιώνουμε την κουβερτούρα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί. Αναμιγνύουμε τα δυο μίγματα, ανακατεύοντας με το μίξερ. Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε τα φουντούκια και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το διακοσμούμε με φρούτα.