Χριστουγεννιάτικα ελατάκια
Χρόνος ΜαγειρέματοςNA
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 6

Υλικά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 μέτρια αυγά
- 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- Mερικές σταγόνες χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Ξυλάκια ή καραμελάκια για κορμό
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψί.
- Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί το Βιτάμ και την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, για να φουσκώσουν.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 35 λεπτά. Μόλις κρυώσει η σοκολατόπιτα, κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο, αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά, και χρωματίζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Μεταφέρουμε το γλάσο σε σακούλα με λεπτό κορνέ και στολίζουμε τα δεντράκια. Χρησιμοποιούμε ξυλάκια παγωτού ή καραμελάκια για βάση στα δεντράκια μας.