use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χοιρινό ρολό γεμιστό

  • Μερίδες5
recipe image Χοιρινό ρολό γεμιστό

Υλικά

Ingredients
  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τον ανοίξει για ρολό)
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 4 φαρδιές φέτες μπέικον
  • 100 γραμμάρια κάστανα βρεγμένα
  • 150 γραμμάρια καπνιστό τυρί Μετσόβου (κομμένο σε μπαστούνια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
      2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρυκεύουμε με το θυμάρι.
      3. Αλείφουμε όλο το κρέας με το Βιτάμ και το τοποθετούμε επάνω στο χαρτί.
      4. Απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, έως ότου κλείσει καλά, και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.
      5. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί (εναλλακτικά, μπορούμε να το δέσουμε με σχοινάκι).
      6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και, στη συνέχεια, ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, έως ότου ροδίσει.
      7. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι και ανάμεικτα λαχανικά ή πατάτες.