Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χοιρινό ρολό γεμιστό

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες5
recipe image Χοιρινό ρολό γεμιστό

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τον ανοίξει για ρολό)
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 4 φαρδιές φέτες μπέικον
  • 100 γραμμάρια κάστανα βρεγμένα
  • 150 γραμμάρια καπνιστό τυρί Μετσόβου (κομμένο σε μπαστούνια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρυκεύουμε με το θυμάρι.
  3. Αλείφουμε όλο το κρέας με το Βιτάμ και το τοποθετούμε επάνω στο χαρτί.
  4. Απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, έως ότου κλείσει καλά, και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.
  5. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί (εναλλακτικά, μπορούμε να το δέσουμε με σχοινάκι).
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και, στη συνέχεια, ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, έως ότου ροδίσει.
  7. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι και ανάμεικτα λαχανικά ή πατάτες.