Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ με καρύδια και μήλα

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ με καρύδια και μήλα

Υλικά

  • 340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλύκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
  • 3 μεγάλα ξινόμηλα
  • 50 γραμμάρια σταφίδες
  • 1 φακελάκι βανίλια
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έως ότου η ζύμη να είναι αφράτη. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν-έναν κάθε φορά.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα, μέσα στο μείγμα της ζύμης.
  3. Προσθέτουμε τη μαρέγκα αργά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μήλα σε κύβους, τα καρύδια και τις σταφίδες. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήσνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  4. Μπορούμε να πασπαλίσουμε το κέικ με τη ζάχαρη άχνη ή να το διακοσμήσουμε με καρύδια.