Κέικ με Καρύδια και Μήλα
Δες συνταγή για κέικ με καρύδια, μήλα και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- Μερίδες10
Υλικά
- 340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 ασπράδια αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλύκού μπέικινγκ πάουντερ
- 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
- 3 μεγάλα ξινόμηλα
- 50 γραμμάρια σταφίδες
- 1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έως ότου η ζύμη να είναι αφράτη. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν-έναν κάθε φορά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα, μέσα στο μείγμα της ζύμης.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα αργά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μήλα σε κύβους, τα καρύδια και τις σταφίδες. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήσνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε το κέικ με τη ζάχαρη άχνη ή να το διακοσμήσουμε με καρύδια.