Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ Καρπαθίων

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ Καρπαθίων

Υλικά

  • 1 ποτήρι νερό
  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 5 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 125 γραμμάρια Βιτάμ και αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ στο βραστό μείγμα και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι η ζύμη να γίνει γυαλιστερή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  2. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά, ξεχωριστά, και ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Αλείφουμε δύο πανομοιότυπες φόρμες διαμέτρου 22x27 εκατοστών με Βιτάμ και τις καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα  ζύμης. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 200°C. Δεν ανοίγουμε το φούρνο για τα πρώτα 15 λεπτά του ψησίματος, γιατί η πίτα θα πέσει.
  4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βράζουμε τα 3/4 του λίτρου γάλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα σε ένα ξεχωριστό μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο βραστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε το βρασμένο μείγμα να κρυώσει.
  5. Αναμειγνύουμε το μαλακό Βιτάμ, προσθέτοντας σταδιακά το κρύο μείγμα.
  6. Το έτοιμο μείγμα το απλώνουμε στο μισό του κέικ και το καλύπτουμε με το δεύτερο μισό. Πιέζουμε προς τα κάτω, ελαφρά, και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, πριν το σερβίρουμε.