Κέικ Καρπαθίων
Δες συνταγή για κέικ Καρπαθίων και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για κέικ Καρπαθίων και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας1 ώρες 15 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 10

- 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 1 ποτήρι νερό
- 5 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 κρόκοι αυγών
- 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 125 γραμμάρια Βιτάμ και αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ στο βραστό μείγμα και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι η ζύμη να γίνει γυαλιστερή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά, ξεχωριστά, και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Αλείφουμε δύο πανομοιότυπες φόρμες διαμέτρου 22x27 εκατοστών με Βιτάμ και τις καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα ζύμης. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 200°C. Δεν ανοίγουμε το φούρνο για τα πρώτα 15 λεπτά του ψησίματος, γιατί η πίτα θα πέσει.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βράζουμε τα 3/4 του λίτρου γάλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα σε ένα ξεχωριστό μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο βραστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε το βρασμένο μείγμα να κρυώσει.
- Αναμειγνύουμε το μαλακό Βιτάμ, προσθέτοντας σταδιακά το κρύο μείγμα.
- Το έτοιμο μείγμα το απλώνουμε στο μισό του κέικ και το καλύπτουμε με το δεύτερο μισό. Πιέζουμε προς τα κάτω, ελαφρά, και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, πριν το σερβίρουμε.

