Γλυκά και ζαχαρωτά
Καστανόπιτα
Μερίδες 10

Ingredients
- 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1.250 γραμμάρια γάλα φρέσκο
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε κύβους
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο (για το άλλειμα των φύλλων)
- 4 αυγά χτυπημένα
- 2 βανίλιες
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας ψιλό
- 400 γραμμάρια έτοιμα βρασμένα κάστανα κομμένα σε κύβους μέτριους
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 350 γραμμάρια νερό
- 1/2 λεμόνι φρέσκο
- Χυμός λεμονιού (από 1 λεμόνι φρέσκο)
- 2 σφηνάκια λικέρ αμυγδάλου
Execution
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου δέσει ελαφρά.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνουμε τα αυγά με χαμηλή ροή. Προσθέτουμε το Βιτάμ με τα κάστανα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και τοποθετούμε σταυρωτά τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε στρώση με Βιτάμ. Αδειάζουμε την κρέμα κάστανου και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.
- Χαράζουμε ελαφρά τις μερίδες στο ταψί, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο σε μέτρια θερμοκρασία για 40-45 λεπτά. Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Περιχύνουμε το χλιαρό σιρόπι επάνω από την κρύα καστανόπιτα.

