Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Καστανόπιτα
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1.250 γραμμάρια γάλα φρέσκο
125 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε κύβους
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο (για το άλλειμα των φύλλων)
4 αυγά χτυπημένα
2 βανίλιες
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας ψιλό
400 γραμμάρια έτοιμα βρασμένα κάστανα κομμένα σε κύβους μέτριους
600 γραμμάρια ζάχαρη
350 γραμμάρια νερό
1/2 λεμόνι φρέσκο
Χυμός λεμονιού (από 1 λεμόνι φρέσκο)
2 σφηνάκια λικέρ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Execution
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου δέσει ελαφρά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνουμε τα αυγά με χαμηλή ροή. Προσθέτουμε το Βιτάμ με τα κάστανα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και τοποθετούμε σταυρωτά τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε στρώση με Βιτάμ. Αδειάζουμε την κρέμα κάστανου και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.
Χαράζουμε ελαφρά τις μερίδες στο ταψί, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο σε μέτρια θερμοκρασία για 40-45 λεπτά. Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Περιχύνουμε το χλιαρό σιρόπι επάνω από την κρύα καστανόπιτα.