Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Γλάσο Σοκολάτας
Δες συνταγή για σιροπιαστή, αφράτη καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας και Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
- Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
- 400 γραμμάρια αλεύρι (μαλακό)
- 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια γάλα φρέσκο
- 220 γραμμάρια καρυδόψιχα τριμμένη
- 5 μέτρια αυγά
- 1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- Λίγο γαρύφαλλο (σε σκόνη)
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 1/2 λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά Βιτάμ κλασικό
Εκτέλεση
Execution
- Ανακατεύουμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Μόλις μαλακώσει και αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα-μαρίζ.
- Αδειάζουμε το μείγμα της καρυδόπιτας στο ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50-55 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα, σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Τέλος, σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα Βιτάμ χλιαρή, ανακατεύουμε και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.