Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι (μαλακό)
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 220 γραμμάρια καρυδόψιχα τριμμένη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • Λίγο γαρύφαλλο (σε σκόνη)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 ml Βιτάμ Cremefine με 30% λιπαρά
  • 1 κουταλιά Βιτάμ κλασικό
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Μόλις μαλακώσει και αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα-μαρίζ.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα της καρυδόπιτας στο ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50-55 λεπτά περίπου.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα, σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  5. Τέλος, σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
  6. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα Βιτάμ χλιαρή, ανακατεύουμε και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.