use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Γλάσο Σοκολάτας

Δες συνταγή για σιροπιαστή, αφράτη καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας και Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ

Δες συνταγή για σιροπιαστή, αφράτη καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας και Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ

  • Χρ. μαγειρέματος50 λεπτά
  • Μερίδες 10
recipe image Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Γλάσο Σοκολάτας
Ingredients
  • 400 γραμμάρια αλεύρι (μαλακό)
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 220 γραμμάρια καρυδόψιχα τριμμένη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • Λίγο γαρύφαλλο (σε σκόνη)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά Βιτάμ κλασικό
Execution
  1. Ανακατεύουμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Μόλις μαλακώσει και αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα-μαρίζ.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα της καρυδόπιτας στο ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50-55 λεπτά περίπου.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα, σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  5. Τέλος, σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
  6. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα Βιτάμ χλιαρή, ανακατεύουμε και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.