Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
300 γραμμάρια κορν φλάουρ (για το άνοιγμα των φύλλων)
Εκτέλεση
Execution
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα εξωτερικά σκληρά φλούδια της, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε βραστό νερό για 35 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία, έως ότου μαλακώσει πολύ καλά. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τη βρασμένη κολοκύθα.
Αφού φύγουν τα πολλά νερά, την τοποθετούμε μέσα στο σουρωτήρι και τη σκεπάζουμε με ένα πιάτο, βάζοντάς επάνω του κάτι πολύ βαρύ, για να την πιέζει (ώστε να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά). Την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα τουλάχιστον.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικινγκ πάουντερ με το λιωμένο Βιτάμ και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Έπειτα, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Παράλληλα, ρίχνουμε την κολοκύθα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το Βιτάμ, το μέλι, την κανέλα και την καρυδόψιχα.
Ανοίγουμε 2 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού μας, το οποίο προηγουμένως έχουμε αλείψει με Βιτάμ. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε επάνω του τη γέμιση. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και ραντίζουμε την πίτα με λίγο Βιτάμ. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα κομμάτια του φύλλου που περισσεύουν από το ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου. Μπορούμε να τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με μέλι ή ζάχαρη άχνη και κανέλα.