Σοκολάτα
Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες 8

Ingredients
- 10 φύλλα κρούστας
Για την κρέμα
- 3 αυγά
- 120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 500 γραμμάρια γάλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- Βανίλια
- 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Για το σιρόπι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γραμμάρια νερό
- Ξύλο κανέλας
Execution
- Για την κρέμα, ενσωματώνουμε σε μια μπασίνα τα αυγά με το σιμιγδάλι και παράλληλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Ενσωματώνουμε τα 2 μείγματα και βάζουμε το τελικό μείγμα μέσα σε κατσαρόλα να πάρει βράση και να σφίξει η κρέμα. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το Βιτάμ κλασικό.
- Παράλληλα, έχουμε βράσει το σιρόπι και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 6 καλά βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και προσθέτουμε την κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 βουτυρωμένα φύλλα και κλείνουμε καλά τις γωνίες. Χαράσσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Εναλλακτικά, κόβουμε στη μέση κατά μήκος το φύλλο κρούστας, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα γάλακτος και τυλίγουμε σε ατομικά μπουρεκάκια. Τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 170ºC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Σιροπιάζουμε 2-3 λεπτά αφού βγάλουμε από τον φούρνο με το σιρόπι.

