use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 15 λεπτά
  • Μερίδες8
recipe image Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

Υλικά

Ingredients
  • 10 φύλλα κρούστας
Για την κρέμα
  • 3 αυγά
  • 120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • Βανίλια
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Για το σιρόπι
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γραμμάρια νερό
  • Ξύλο κανέλας

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Για την κρέμα, ενσωματώνουμε σε μια μπασίνα τα αυγά με το σιμιγδάλι και παράλληλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Ενσωματώνουμε τα 2 μείγματα και βάζουμε το τελικό μείγμα μέσα σε κατσαρόλα να πάρει βράση και να σφίξει η κρέμα. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το Βιτάμ κλασικό.
      2. Παράλληλα, έχουμε βράσει το σιρόπι και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 6 καλά βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και προσθέτουμε την κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 βουτυρωμένα φύλλα και κλείνουμε καλά τις γωνίες. Χαράσσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Εναλλακτικά, κόβουμε στη μέση κατά μήκος το φύλλο κρούστας, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα γάλακτος και τυλίγουμε σε ατομικά μπουρεκάκια. Τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 170ºC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Σιροπιάζουμε 2-3 λεπτά αφού βγάλουμε από τον φούρνο με το σιρόπι.