Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 8
recipe image Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3 αυγά
  • 120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • Βανίλια
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γραμμάρια νερό
  • Ξύλο κανέλας
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα, ενσωματώνουμε σε μια μπασίνα τα αυγά με το σιμιγδάλι και παράλληλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Ενσωματώνουμε τα 2 μείγματα και βάζουμε το τελικό μείγμα μέσα σε κατσαρόλα να πάρει βράση και να σφίξει η κρέμα. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το Βιτάμ κλασικό.
  2. Παράλληλα, έχουμε βράσει το σιρόπι και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 6 καλά βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και προσθέτουμε την κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 βουτυρωμένα φύλλα και κλείνουμε καλά τις γωνίες. Χαράσσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Εναλλακτικά, κόβουμε στη μέση κατά μήκος το φύλλο κρούστας, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα γάλακτος και τυλίγουμε σε ατομικά μπουρεκάκια. Τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 170ºC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Σιροπιάζουμε 2-3 λεπτά αφού βγάλουμε από τον φούρνο με το σιρόπι.