Γλυκά και ζαχαρωτά
Εκλέρ
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 8

Ingredients
- 1 ποτήρι σκληρό αλεύρι
- 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
- 8 κουταλιές Βιτάμ soft
- 4 αυγά
- Λίγο αλάτι
- 2 ποτήρια χλιαρό γάλα
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 κρύο γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 κουταλιές Βιτάμ soft
- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές ζεστό νερό
- 3 κουταλιές Βιτάμ soft για το άλειμμα
- 1 σακούλα ζαχαροπλαστικής
Execution
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το Βιτάμ και το αλάτι. Μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι το περιεχόμενο της κατσαρόλας να γίνει μια αραιή ζύμη. Τότε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας πάντα.
- Χρησιμοποιούμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, για να δώσουμε σχήμα εκλερ στη ζύμη, και τοποθετούμε τα εκλέρ σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Για την κρέμα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρύο γάλα και τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και, τέλος, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και το Bιτάμ, ανακατεύοντας άλλη μία φορά.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μπεν μαρί, μέχρι να πήξει, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.
- Για το γλάσο, λιώνουμε την κουβερτούρα και το Bιτάμ Soft σε μπεν μαρί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν.
- Κόβουμε τα εκλέρ οριζόντια στη μέση, τα γεμίζουμε με την κρέμα, χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, και βουτάμε την επάνω πλευρά του κάθε εκλέρ στη λιωμένη κουβερτούρα.

