Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Εκλέρ
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες8
Υλικά
Ingredients
1 ποτήρι σκληρό αλεύρι
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
8 κουταλιές Βιτάμ soft
4 αυγά
Λίγο αλάτι
2 ποτήρια χλιαρό γάλα
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 κρύο γάλα
3 κρόκοι αυγών
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 βανίλια
50 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κουταλιές Βιτάμ soft
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές ζεστό νερό
3 κουταλιές Βιτάμ soft για το άλειμμα
1 σακούλα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Execution
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το Βιτάμ και το αλάτι. Μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι το περιεχόμενο της κατσαρόλας να γίνει μια αραιή ζύμη. Τότε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας πάντα.
Χρησιμοποιούμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, για να δώσουμε σχήμα εκλερ στη ζύμη, και τοποθετούμε τα εκλέρ σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για την κρέμα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρύο γάλα και τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και, τέλος, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και το Bιτάμ, ανακατεύοντας άλλη μία φορά.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μπεν μαρί, μέχρι να πήξει, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.
Για το γλάσο, λιώνουμε την κουβερτούρα και το Bιτάμ Soft σε μπεν μαρί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν.
Κόβουμε τα εκλέρ οριζόντια στη μέση, τα γεμίζουμε με την κρέμα, χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, και βουτάμε την επάνω πλευρά του κάθε εκλέρ στη λιωμένη κουβερτούρα.