use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά

  • Μερίδες12
recipe image Βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά

Υλικά

Ingredients
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250 γραμμάρια καθαρισμένος αρακάς
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 160 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
  • 1 1/2 ποτήρια ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλου
  • 12 βολοβάν από σφολιάτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με 100 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse. Μετά, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον αρακά, τον άνηθο και το ζαμπόν.
      2. Διαλύουμε το αλεύρι με το ζωμό κότας και το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Μετά, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω.
      3. Ψήνουμε τα βολοβάν, σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, τα βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι τους και τα γεμίζουμε.
      4. Τοποθετούμε τα βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και τα ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, πριν τα σερβίρουμε.