Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά
Μερίδες12
Υλικά
Ingredients
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
250 γραμμάρια καθαρισμένος αρακάς
1/2 ποτήρι γάλα
160 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
1 1/2 ποτήρια ζωμός κοτόπουλου
1/2 κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλου
12 βολοβάν από σφολιάτα
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
Εκτέλεση
Execution
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με 100 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse. Μετά, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον αρακά, τον άνηθο και το ζαμπόν.
Διαλύουμε το αλεύρι με το ζωμό κότας και το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Μετά, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω.
Ψήνουμε τα βολοβάν, σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, τα βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι τους και τα γεμίζουμε.
Τοποθετούμε τα βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και τα ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, πριν τα σερβίρουμε.