Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες12
recipe image Βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά

Υλικά

  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250 γραμμάρια καθαρισμένος αρακάς
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 160 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
  • 1 1/2 ποτήρια ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλου
  • 12 βολοβάν από σφολιάτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με 100 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse. Μετά, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον αρακά, τον άνηθο και το ζαμπόν.
  2. Διαλύουμε το αλεύρι με το ζωμό κότας και το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Μετά, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω.
  3. Ψήνουμε τα βολοβάν, σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, τα βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι τους και τα γεμίζουμε.
  4. Τοποθετούμε τα βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και τα ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, πριν τα σερβίρουμε.