Αρνί με Μάραθο
Δες συνταγή για παραδοσιακό αρνάκι με μάραθο και Βιτάμ. Για εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
Μερίδες6

Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνί σε μερίδες
- 2 ποτήρια νερό ή ζωμός λαχανικών
- 2 ματσάκια μάραθος χοντροκομμένος
- 1 κιλό ρίζες μαράθου κομμένες σε φέτες (φοινόκιο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
- 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το Bιτάμ Culinesse σε μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το φοινόκιο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ζεστό νερό ή το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χοντροκομμένο μάραθο και μαγειρεύουμε άλλα 10 -15 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
