use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αρνί με Μάραθο

Δες συνταγή για παραδοσιακό αρνάκι με μάραθο και Βιτάμ. Για εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
  • 1 ώρες 35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες6
recipe image Αρνί με μάραθο

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί σε μερίδες
  • 2 ποτήρια νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 2 ματσάκια μάραθος χοντροκομμένος
  • 1 κιλό ρίζες μαράθου κομμένες σε φέτες (φοινόκιο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      1. Ζεσταίνουμε το Bιτάμ Culinesse σε μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
      2. Προσθέτουμε το φοινόκιο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
      3. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ζεστό νερό ή το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
      4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χοντροκομμένο μάραθο και μαγειρεύουμε άλλα 10 -15 λεπτά.
      5. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.