Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αμυγδαλόπιτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • Μερίδες10
recipe image Αμυγδαλόπιτα

Υλικά

  • 4 ποτήρια νερό
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψυχα
  • 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασικό
  • 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • Κανέλα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
  3. Όση ώρα ψήνεται η αμυγδαλόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις η αμυγδαλόπιτα είναι έτοιμη, την περιχύνουμε με το σιρόπι.
  4. Για το σιρόπι, βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.