use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Αμυγδαλόπιτα

  • Μερίδες 10
recipe image Αμυγδαλόπιτα
Ingredients
  • 4 ποτήρια νερό
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψυχα
  • 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασικό
  • 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • Κανέλα
Execution
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
  3. Όση ώρα ψήνεται η αμυγδαλόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις η αμυγδαλόπιτα είναι έτοιμη, την περιχύνουμε με το σιρόπι.
  4. Για το σιρόπι, βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.