Γλυκά και ζαχαρωτά
Αμυγδαλόπιτα
Μερίδες 10

Ingredients
- 4 ποτήρια νερό
- 5 αυγά
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ξύσμα από πορτοκάλι
- Φλούδα πορτοκαλιού
- 250 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψυχα
- 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασικό
- 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
- Κανέλα
Execution
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Όση ώρα ψήνεται η αμυγδαλόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις η αμυγδαλόπιτα είναι έτοιμη, την περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Για το σιρόπι, βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.

