Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και παρμεζάνα

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες8
recipe image Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και παρμεζάνα

Υλικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι ή Βιτάμ με βούτυρο
  • 285 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50 ml παγωμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια
  • 2 πράσα
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι ή Βιτάμ με βούτυρο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το Βιτάμ, παγωμένο σε κυβάκια, και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, μέχρι να φτιάξουμε ένα τριφτό μίγμα, που θα μοιάζει με ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού τη ζάχαρη, το αλάτι και το παγωμένο νερό, ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, να ενωθούν τα υλικά, και να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε την ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και καλύπτουμε την ταρτιέρα, κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
  4. Ψήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά στους 175°C.
  5. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, κόβοντας τα μανιτάρια και τα πράσα σε φέτες και σωτάρουμε με το Βιτάμ για 3-4 λεπτά.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πράσα.
  7. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε την τάρτα στους 175°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε