use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και παρμεζάνα

  • Μερίδες8
recipe image Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και παρμεζάνα

Υλικά

Ingredients
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι ή Βιτάμ Βούτυρο
  • 285 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50 ml παγωμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια
  • 2 πράσα
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι ή Βιτάμ Βούτυρο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      Για την προετοιμασία της μπεσαμέλ
      1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το Βιτάμ, παγωμένο σε κυβάκια, και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, μέχρι να φτιάξουμε ένα τριφτό μίγμα, που θα μοιάζει με ψίχουλα.
      2. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού τη ζάχαρη, το αλάτι και το παγωμένο νερό, ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, να ενωθούν τα υλικά, και να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε την ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο.
      3. Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και καλύπτουμε την ταρτιέρα, κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
      4. Ψήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά στους 175°C.
      5. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, κόβοντας τα μανιτάρια και τα πράσα σε φέτες και σωτάρουμε με το Βιτάμ για 3-4 λεπτά.
      6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πράσα.
      7. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε την τάρτα στους 175°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε