use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πικάντικα μπουτάκια με χυλοπίτες

  • Μερίδες5
recipe image Πικάντικα μπουτάκια με χυλοπίτες

Υλικά

Ingredients
  • 182 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 500 γραμμάρια ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 120 ml κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 έτοιμος ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί γραβιέρα Νάξου
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το μισό Βιτάμ και το λιώνουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
      2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια. Τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, καθώς και τα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, έως ότου μαλακώσουν.
      3. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ, και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει ο κύβος. Αφήνουμε 20-30 λεπτά, έως ότου μαγειρευτούν τα μπουτάκια.
      4. Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες και σουρώνουμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
      5. Σερβίρουμε τα μπουτάκια μαζί με τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα.