use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πασχαλινά Μπισκότα Λαγουδάκια

Δες εδώ συνταγή για Πασχαλινά Μπισκότα Λαγουδάκια, με Βιτάμ. Για πεντανόστιμες, εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
  • 35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες20
recipe image Πασχαλινά Μπισκότα Λαγουδάκια

Υλικά

  • 135 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
  • 20 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
      2. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, και προσθέτουμε το αυγό.
      3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια με τη μαστίχα και το γάλα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
      4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
      5. Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 1 εκατοστό
      6. Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα λαγουδάκια με το κουπ-πατ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
      Για άκρως πασχαλινή διάθεση μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα. Διαλέξτε τα χρώματα της αρέσκειάς σας και δημιουργήστε διαφορετικά πασχαλινά σχέδια.