Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ζεματιστοί κουραμπιέδες

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες20
recipe image Ζεματιστοί κουραμπιέδες

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι μικρό κονιάκ
  • Χυμός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
  • 2 βανιλέτες
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά αμμωνία (διαλυμένη σε κονιάκ)
  • 1/2 κιλό Βιτάμ soft
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μπλέντερ, ρίχνουμε τους κρόκους του αβγού, τις βανίλιες και την αμμωνία.
  2. Σε άλλο δοχείο ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι κρύο -καλά δεμένο- σιρόπι με το αλεύρι.
  3. Ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε ένα αμύγδαλο ξασπρισμένο σε κάθε κουραμπιέ. Τους τοποθετούμε όλους σε ταψί και τους ψήνουμε στο φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά της ώρας μέχρι να ροδίσουν.
  4. Όταν ψηθούν, τους βγάζουμε από το φούρνο, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τους ζεματίζουμε με το ζεστό σιρόπι. Για να φτιάξουμε το σιρόπι μας, βράζουμε σε 2 φλιτζάνια νερό, 1 κιλό ζάχαρη και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού για 10 λεπτά.