Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tiramisu

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 6
recipe image Tiramisu

Υλικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γραμμάρια κρασί Μαρσάλα
  • 200 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
  • 150 ml καφέ εσπρέσο
  • 50 γραμμάρια κακάο
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το κρασί σε μια μπασίνα, πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει (δημιουργούμε μπεν μαρί) και χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να διογκωθεί το μείγμα και να φτάσει περίπου στη θερμοκρασία των 60ºC.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε, σταδιακά, στο τυρί κρέμα. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και ομογενοποιούμε απαλά με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
  3. Για τη σύνθεση, βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργώντας μία στρώση. Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση από σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες, πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να συνθέσουμε το γλυκό και σε ποτήρι.