Τάρτα σοκολάτα
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 0 λεπτά
Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
Μερίδες8

Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό (κρύο από το ψυγείο)
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1-2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 1 αυγό ή 2 κρόκοι αυγών
- Λίγο παγωμένο νερό (όσο πάρει η ζύμη)
- 500 ml Βιτάμ ρόφημα Φουντουκιού & Κακάο
- 450 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- Κακάο (προαιρετικά)
- Διάφορα φρούτα της αρεσκείας μας
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Κόβουμε το Βιτάμ κλασικό σε κυβάκια και το ρίχνουμε στη λακκούβα.
- Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το νερό, και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Μόλις σχηματιστεί μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα, προσθέτουμε λίγο νερό και πλάθουμε σε μπάλα.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
- Στη συνέχεια, την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε και στα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Κάνουμε τρύπες, με πιρούνι, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι με το μέλι και το κακάο.
- Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, για να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να μην πετσιάσει.
- Απλώνουμε την κρέμα στην ψημένη ζύμη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Πριν τη σερβίρουμε, πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με κακάο και γαρνίρουμε με διάφορα φρούτα της αρεσκείας μας.