Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σφολιάτα με βλήτα και κολοκυθάκια

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Σφολιάτα με βλήτα και κολοκυθάκια

Υλικά

  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 1/2 κιλό βλήτα καθαρισμένα
  • 300 γραμμάρια μικρά κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια χυμός ντομάτας
  • 100 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 500 ml νερό
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών
  • Aλάτι
  • Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 2/3 του Βιτάμ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλήτα και το αλατοπίπερο.
  2. Ανακατεύουμε, έως ότου μαραθούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε με το χυμό της ντομάτας, το νερό και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να πιουν τα υγρά τους.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τα βλήτα με τα κολοκυθάκια και πουδράρουμε με το κεφαλοτύρι.
  4. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, προσεκτικά ,για να μη φύγει η γέμιση.
  5. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 35 λεπτά.