Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σφολιάτα με βλήτα και κολοκυθάκια
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
1 πακέτο σφολιάτα
1 1/2 κιλό βλήτα καθαρισμένα
300 γραμμάρια μικρά κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια χυμός ντομάτας
100 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
500 ml νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών
Aλάτι
Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Execution
Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 2/3 του Βιτάμ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλήτα και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε, έως ότου μαραθούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε με το χυμό της ντομάτας, το νερό και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να πιουν τα υγρά τους.
Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τα βλήτα με τα κολοκυθάκια και πουδράρουμε με το κεφαλοτύρι.
Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, προσεκτικά ,για να μη φύγει η γέμιση.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 35 λεπτά.