Ρυζόγαλο με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
Μερίδες4

Υλικά
- 500 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
- 250 ml νερό
- 70 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- Λίγο άρωμα βανίλιας ή λίγη τριμμένη μαστίχα Χίου
- Κανέλα σε σκόνη (για το γαρνίρισμα)
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το νερό σε κατσαρολάκι και βράζουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι που και που.
- Όταν είναι έτοιμο θα έχει απορροφήσει και το νερό, αν ωστόσο δοκιμάσουμε και δούμε ότι “κρατάει” ακόμα, προσθέτουμε πολύ λίγο βραστό νερό και βράζουμε για ένα-δυο λεπτά επιπλέον.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου , εκτός από περίπου 50 ml, στο οποίο διαλύουμε το κορν φλάουρ.
- Λίγο πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, διαρκώς, μέχρι να πήξει καλά το ρυζόγαλο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε 4 μπολ ή ποτήρια.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να κρυώσουν και να πήξουν λίγο ακόμα.