Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ρυζόγαλο με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Ρυζόγαλο με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου

Υλικά

  • 500 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 250 ml νερό
  • 70 γραμμάρια ρύζι γλασέ
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • Λίγο άρωμα βανίλιας ή λίγη τριμμένη μαστίχα Χίου
  • Κανέλα σε σκόνη (για το γαρνίρισμα)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το νερό σε κατσαρολάκι και βράζουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι που και που.
  3. Όταν είναι έτοιμο θα έχει απορροφήσει και το νερό, αν ωστόσο δοκιμάσουμε και δούμε ότι “κρατάει” ακόμα, προσθέτουμε πολύ λίγο βραστό νερό και βράζουμε για ένα-δυο λεπτά επιπλέον.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
  5. Προσθέτουμε τη βανίλια και το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου , εκτός από περίπου 50 ml, στο οποίο διαλύουμε το κορν φλάουρ.
  6. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, διαρκώς, μέχρι να πήξει καλά το ρυζόγαλο.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε 4 μπολ ή ποτήρια.
  8. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να κρυώσουν και να πήξουν λίγο ακόμα.