Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψητό χοιρινό με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου και δεντρολίβανο

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 30 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Ψητό χοιρινό με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου και δεντρολίβανο

Υλικά

  • 1,2 κιλά χοιρινό για ψητό
  • 1 λίτρο Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
  • 3 φύλλα αποξηραμένη δάφνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε σπόρους
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σoτάρουμε το χοιρινό.
  2. Προσθέτουμε το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, τη δάφνη, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε (1 κουταλάκι του γλυκού περίπου).
  3. Το αφήνουμε να πάρει βράση και σκεπάζουμε.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
  5. Όταν ψηθεί το χοιρινό, το διατηρούμε ζεστό μέχρι να σουρώσουμε τον ζωμό της κατσαρόλας. Κρατάμε τις σκελίδες σκόρδου, τις πολτοποιούμε και τις ρίχνουμε στον ζωμό. Ξαναρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε μαζί με το κρέας πριν σερβίρουμε.
  6. Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά κοχύλια.