use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πιλάφι θαλασσινών

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Μερίδες4
recipe image Πιλάφι θαλασσινών

Υλικά

Ingredients
  • 3 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 5 ντομάτες
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 300 γραμμάρια άσπρο ρύζι
  • 1/2 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
  • 500 γραμμάρια ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά
  • 0,75 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κορίανδρο (περίπου 15 γραμμάρια)
  • 6 κουταλιές dressing γιαουρτιού

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
      2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά δαχτυλίδια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε τις 2 ντομάτες, ενώ τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε ροδέλες.
      3. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τα 2/3 από τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (όχι τις ροδέλες) και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
      4. Προσθέτουμε το ρύζι και την πάπρικα, τηγανίζουμε για 2 ακόμη λεπτά και, τέλος, ρίχνουμε τα θαλασσινά.
      5. Μεταφέρουμε το πιλάφι σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά.
      6. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον κορίανδρο. Ανακατεύουμε τις ροδέλες ντομάτας με το υπόλοιπο κρεμμύδι, τον κορίανδρο και το dressing γιαουρτιού. Βγάζουμε το μείγμα με τα θαλασσινά από το φούρνο και σερβίρουμε με ντομάτα και κρεμμύδι στο πλάι.