Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πατάτες γεμιστές με τυριά και μανιτάρια

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες12
recipe image Πατάτες γεμιστές με τυριά και μανιτάρια

Υλικά

  • 4-6 πατάτες
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γραμμάρια μετσοβόνε
  • 250 γραμμάρια γραβιέρα
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ light
  • 150 γραμμάρια γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα μυρωδικά
  • 1 κουταλιά της σούπα φρυγανιά
  • Σχοινόπρασο
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφαιρούμε από τις πατάτες αρκετό από το εσωτερικό τους, με ένα κουταλάκι, ώστε να τις γεμίσουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων (multi).
  4. Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε με το Βιτάμ τα μανιτάρια, το σκόρδο και 100 γραμμάρια από τις πατάτες, προσθέτουμε το γάλα, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  5. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα τυριά, τριμμένα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
  6. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στο grill για 3-4 λεπτά ή στο φούρνο για 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.