Παστίτσιο
Δες εδώ συνταγή για Παστίτσιο με Βιτάμ. Για περισσότερες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές για φαγητά και γλυκά, μπες στο website του Βιτάμ.
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- Μερίδες6
Υλικά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ Κλασικό
- 1,5 λίτρο γάλα (εκτός ψυγείου)
- 300g γραβιέρα τριμμένη
- 800g κιμά βοδινoύ από σπάλα (μια φορά περασμένο)
- 500g μακαρόνια για παστίτσιο (πένες ριγέ)
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 κ.σ. πελτές τομάτας
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ.Μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. Κανέλα
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 6κ.σ. Αλεύρι γοχ
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε πολύ δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 50g Βιταμ Κλασικό μέσα
- Μόλις το Βιταμ λιώσει, ρίχνουμε τον κιμά στο τηγάνι μας και δεν τον ανακατεύουμε
- Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι μας, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και πάπρικα για άρωμα
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί υγρασία, μπορούμε να ρίξουμε λίγο νερό
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε 200g Βιταμ, το αλεύρι μας και προσθέτουμε λίγο- λίγο το κρύο γάλα, ανακατεύοντας καλά το μείγμα κάθε φορά
- Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ και κανέλα στον κιμά
- Μισοβράζουμε τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε στο πυρέξ ή στο ταψί που θα φτιάξουμε το παστίτσιο, ρίχνουμε τον κιμά ομοιόμορφα και ρίχνουμε την μπεσαμελ με την κουτάλα σιγά-σιγά
- Στην συνέχεια προσθέτουμε 300g γραβιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα
- Βάζουμε το ταψί μας στον φούρνο στους 160 βαθμούς(αέρας και αντίσταση) για 30 λεπτά