Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Παγωμένος καφές με κάρδαμο και χουρμά

  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες1
recipe image Παγωμένος καφές με κάρδαμο και χουρμά

Υλικά

  • 1 μεγάλος, μαλακός χουρμάς
  • 150 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη (ή 2 λοβούς από κάρδαμο, αλεσμένους στο γουδί)
  • 60 ml παγωμένο καφέ εσπρέσσο
  • Παγάκια
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε το κουκούτσι από το χουρμά και τον αναμειγνύουμε με 75 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας, για να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Εάν δεν έχουμε μαλακούς χουρμάδες, μουλιάζουμε έναν αποξηραμένο χουρμά στο Βιτάμ ρόφημα Σόγιας, για να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το κάρδαμο. (Λαμβάνουμε υπόψη πως, οι φρεσκοαλεσμένοι λοβοί κάρδαμου έχουν πιο έντονη γεύση από το αγοραστό κάρδαμο σε σκόνη, άρα θα χρειαστούμε πιο μικρή ποσότητα.)
  3. Ρίχνουμε το κρεμώδες μείγμα του χουρμά σε ένα ποτήρι και προσθέτουμε παγάκια. Χύνουμε από επάνω τον παγωμένο εσπρέσσο και προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ ρόφημα Σόγιας.
  4. Extra tip: Εάν προτιμούμε τον καφέ μας δυνατό, μπορούμε να φτιάξουμε παγάκια καφέ. Με αυτόν τον τρόπο, το ρόφημά μας δε θα αραιώσει με το νερό από τα λιωμένα παγάκια. Ρίχνουμε καφέ, αντί για νερό, στις παγοκύστες και τις παγώνουμε, όπως θα κάναμε και με τα κανονικά παγάκια.