Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μηλόπιτα με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 min
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
  • ΜερίδεςServes 4
recipe image Μηλόπιτα με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου

Υλικά

  • 6 μήλα
  • 2 αυγά
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια σιτάλευρο ή ρυζάλευρο πλήρες
  • 100 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 10 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το Βιτάμ Βούτυρο, το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια.
  4. Λεπτοκόβουμε τα μήλα με ένα μαχαίρι (ή με έναν κόφτη, προσέχοντας τα δάχτυλά μας) και βάζουμε τις λεπτές φέτες μήλου μέσα στο μπολ με το μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ, φροντίζοντας οι φέτες του μήλου να καλύπτονται καλά από τη ζύμη.
  6. Ρίχνουμε τη ζύμη σε μια στρογγυλή φόρμα των 20 εκατοστών περίπου, αλειμμένη με λάδι, διορθώνουμε και στρώνουμε τα μήλα μέσα στη ζύμη, ώστε να είναι ομοιόμορφα, και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  7. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και, όταν κρυώσει αρκετά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.