Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Λαμπρόπιτες

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες20
recipe image Λαμπρόπιτες

Υλικά

  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 45 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1-2 ασπράδια αυγών
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια, ή ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
  • 1-2 κρόκοι αυγού
  • 40 γραμμάρια αλεύρι, προαιρετικά
  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα
  • Ροδόνερο
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη και το αλεύρι και προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και όσο ασπράδι χρειάζεται, για να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, λιώνοντας προσεχτικά το ανθότυρο με το πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και δουλεύουμε το μίγμα, μέχρι να γίνει λείο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τη μισή ζύμη.
  5. Κόβουμε δίσκους στο μέγεθος φλιτζανιού του τσαγιού και βάζουμε ένα μπαλάκι γέμιση σε μέγεθος μικρού καρυδιού, στο κέντρο κάθε δίσκου. Πιέζουμε λίγο από πάνω να απλωθεί, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό ζύμη περιμετρικά.
  6. Βρέχουμε τα δάχτυλά μας και γυρίζουμε προς τα μέσα τη ζύμη, για να σχηματίσουμε ένα στεφανάκι ή ένα τρίγωνο από διπλή ζύμη, γύρω από τη γέμιση.
  7. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση.
  8. Ψήνουμε για 20’ και βγάζουμε τα πιτάκια, μόλις αρχίσουν να ροδίζουν. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.