Λαχανικά ογκρατέν με μπεσαμέλ
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 0 λεπτά
Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
Μερίδες4

Υλικά
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκύθια
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- 40 γραμμάρια ρυζάλευρο πλήρες
- 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 300 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας
- 1 πρέζα κουρκουμά
- Αλάτι
- Φύλλα θυμαριού
- Ελαιόλαδο
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια με μέγεθος μπουκιάς, τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος ψησίματος, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, βγάζουμε το σκεύος, το καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Ενώ περιμένουμε, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και τον κουρκουμά.
- Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.
- Όταν βράσει, χαμηλώνουμε κι άλλο τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το Βιτάμ ρόφημα Σόγιας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα η μπεσαμέλ.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Όταν τα λαχανικά ψηθούν, ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ με το θυμάρι και σερβίρουμε ζεστό.