Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Κουλουράκια παραδοσιακά Σμυρνέικα
Μερίδες20
Υλικά
Ingredients
3 1/2 ποτήρια Βιτάμ Culinesse
14 αυγά
9 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
3 ποτήρια ζάχαρη
6 βανίλιες
Εκτέλεση
Execution
Βάζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ σε μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα 12 αυγά και το Βιτάμ και ρίχνουμε το μείγμα στη λακκούβα. Ανακατεύουμε λίγο με την άκρη των δακτύλων, παίρνοντας λίγο από το αλεύρι, και ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε, για να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα, ώσπου να έχουμε ζύμη ομοιογενή και αφράτη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας. Διαλύουμε 2 κρόκους σε νερό και αλείφουμε με το διάλυμα του αυγού. Ψήνουμε 30-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.