Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ μπανάνα ή μπανανόψωμο

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 30 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες12
recipe image Κέικ μπανάνα ή μπανανόψωμο

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 250 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 4 αυγά
  • 80 γραμμάρια αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γραμμάρια ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες (2-3 μπανάνες)
  • 70 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες
  • Κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 μπανάνα, κομμένη στη μέση
  • Λίγη μαύρη ζάχαρη (προαιρετικά)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι ή με το εργαλείο που λιώνουμε τις πατάτες για πουρέ.
  2. Χτυπάμε το Βιτάμ κλασικό με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με τη σόδα, την κανέλα και το μπέικινγκ πάουντερ.
  3. Τέλος, προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 μακρόστενες φόρμες, αλειμμένες με λίγο Βιτάμ κλασικό, και ελαφρά αλευρωμένες.
  5. Τοποθετούμε στην επιφάνειά των κέικ από μισή μπανάνα. Εάν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε στους 180 οC για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το μείγμα.