use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ με Κομμάτια Σοκολάτας και Ξηρούς Καρπούς

Δες συνταγή για κέικ με κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες 15 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ με κομμάτια σοκολάτας και ξηρούς καρπούς

Υλικά

  • Χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και κοπανισμένη
  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 1/2 ποτήρι καρυδόψιχα κοπανισμένη
  • 5 αυγά
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 1 μικρό ποτήρι μπράντυ
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 1/2 ποτήρια ζάχαρη

      Εκτέλεση

      1. Xτυπάμε σε μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε, σταδιακά, 2 από τα αυγά, τη βανίλια και 1 κουταλιά από το αλεύρι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα αυγά, το γιαούρτι, το μπράντυ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και, στο τέλος, τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια σοκολάτας.
      2. Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε 50 λεπτά με 1 ώρα στους 220°C .