Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, chia και λεμόνι

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 0 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Κέικ με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, chia και λεμόνι

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ολικής
  • 80 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • Λίγο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού άρωμα πικραμύγδαλο
  • 1 1/2 κουταλάκι της σούπας σπόροι chia
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αλείφουμε με λίγο λάδι ή Βιτάμ κλασικό μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  3. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικινγκ πάουντερ.
  4. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, το λάδι, το αυγό και τον χυμό λεμονιού.
  5. Ανακατεύουμε και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το ξύσμα και τους σπόρους chia και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180°C.